Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Честит празник на всички деца!

Честит празник на всички деца!

Международният ден на детето ще бъде отбелязан с различни прояви в цяла Североизточна България.

Интерактивен артфестивал „С отворено сърце” ще се състои в парка „Кьошковете” в Шумен днес по повод празника на детето. В него участие ще вземат редица клубове и арт работилници от града и страната. Ще бъдат организирани различни занаятчийски уроци и уъркшопове за приложни изкуства за всички желаещи малчугани.

От 10 часа стартира програмата на фестивала, от 17 часа ще има концерт на млади шуменски музикални таланти. При лошо време Интерактивният артфестивал „С отворено сърце”, ще се проведе в Регионалния исторически музей в Шумен. Радио Шумен е медиен партньор на инициативата.

  Традиционен детски празник ще се проведе и в Градската градина в Шумен. Ще бъдат сформирани 11 центрове по интереси, ще има още приложни ателиета, рисунка на асфалт, бодиарт и изработка на бижута от мъниста. Една от новите атракции е възможност за катерене по въже. Ще бъдат организирани още състезания с ролери и велосипеди, срийт баскетбол, шахмат, бойни изкуства, футбол и дартс. На откритата сцена ще се представят талантите от клубовете при Младежкия дом. И тази година е подготвена томбола, този път с повече награди, като най-големите са три велосипеда, а билетчето за томболата ще струва 1 лев.  Тегленето на томболите е предвидено за 11.00 и за 12.00 часа. Празникът е организиран от общината, ОДК, УСШ „Хан Крум“ и Младежкия дом. Празникът ще започне от 10 часа с юбилеен концерт  ”Изворът на детството” по повод 25-тагодишнина на ЦДГ № 35 „Изворче”.

В 11 часа в зала „Патиланчо” на ДКТ „Васил Друмев” Шумен започва спектакълът „КУЧЕТО, КОЕТО НЕ ЗНАЕШЕ ДА ЛАЕ“по Джани Родари

В 10 часа празник организира НЧ „Земеделец”  в с. Панайот Волов.

От 10 часа читалището в село Троица организира рисунка на асфалт в центъра. След него участниците ще се съберат на детско парти в малката зала на читалището. Празник за децата със занимателни игри ще има и в Хан Крум от 10 часа, а в Кочово по същото време ще започне програма от стихове и песни, подготвени от децата, в центъра на селото.

От 10.30 часа на хандбалната площадка в Кубрат ще се проведе балонено шоу, посветено на Деня на детето. Негов организатор е община Кубрат. В него могат да участват малки, големи и вече пораснали деца. Ще има много игри и забавления, а за финал всеки ще си вземе толкова балони, колкото може да носи.

Празникът в Силистра е от 11 часа на площад “Свобода“ /при лошо време проявата ще бъде в салона на кукления театър/.

Мотото на събитието е: “Децата на Силистра празнуват“. Драматично-куклен театър- Силистра подарява на децата в този ден спектакъла с много игри: “Не на кино, не на бал, идвайте на карнавал!“

На площад „Независимост” в Търговище ще има детски празник. Организатори са ОДК- Търговище и колективите на читалищата в община Търговище - съобщава Янета Димитрова, гл. експерт "Читалища" в местната администрация. По нейна информация над 200 деца от града и селата ще се качат на сцената на площада, разположена до сградата на бившия ГУМ. Проявата ще започне в 10. 30 ч. и ще продължи до 13 ч. Първата част от празника е програмата на ОДК, в която са включени концерт на съставите на комплекса, съчетани със спортни игри и изобразяване на традиционната рисунка. Втората част на празника започва в 11. 30 ч. на същата сцена и място. Спектакълът е подготвен от Община Търговище и съставите на читалищата. Наречен е: „Когато баба и дядо бяха деца”. Под формата на едновремешна седянка децата от читалищата ще пресъздадат игри, песни и броилки, с които преди много години са се забавлявали техните прабаби и дядовци в невръстна възраст. За най-активните зрители ще има подаръци, подготвени специално от участниците и организаторите на спектакъла „Когато баба и дядо бяха деца”. При дъждовно време празникът ще бъде в спортна зала „Дечко Стефанов” в Търговище.

Поради лошите метеорологични условияпразничната програма на Община Русе по повод 1 юни се променя, съобщават от общината. Събитията от 11.00 ч. пред Община Русе и в кв. "Дружба" се отменят. Традиционния общоградски празник ще се състои от 17. 00 ч. в зала 'Филхармония".

Детски празник с много игри и забавления „Усмихнатите деца на България“ организира днес Държавната агенция за закрила на детето. Точно в 11.30 часа едновременно в столицата и 20 областни града деца от различни възрасти за втора поредна година ще изобразят с телата си голяма усмивка, израз на правото на всяко дете да има щастливо детство. „Усмихнатите деца на България“ е своеобразен детски призив към обществото да спазва принципите, заложени в Конвенцията за правата на детето и да осигури равни възможности за развитие на всяко българско дете.

„Усмихнатите деца на България“ във Върбица ще са пред общината, в Разград - в Градския парк, а в Силистра – пл.”Свобода”


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе