Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Честит да е Денят на детето

Честит да е Денят на детето

Днес отбелязваме Международния ден на детето.

Шумен

Центрове на занаятите и на изкуствата, кътове за рисунка на асфалт и спортни състезания са организирани днес в Градската градина на Шумен. Поводът е Международният ден на детето. Различните центрове ще отворят врати в 10 часа. Децата ще могат да засадят цвете, да изработят домино или маска, да изработят бижу от мъниста. В Градската градина ще има турнир по футбол на малки вратички, центрове по бойни изкуства, шахмат, дартс и баскетбол. По традиция ще има и томбола с награди.

Силистра

Детско шоу организира днес Обединеният детски комплекс в Силистра. То започва в 10 часа и ще премине под мотото „Рисуваме и празнуваме  заедно!”. По повод Деня на детето в 10.30 часа ще започне концерт на Духовия оркестър на Силистра. В 11 часа своя поздрав към най-малките жители на общината ще отправи кметът д-р Юлиян Найденов. Веднага след това на централния градски площад ще започне концертът „Детска въртележка”. Общината е организирала кът за снимки и художествено ателие за боди арт. В 18 часа ще започне концерт на„Революция Z”.

Търговище

Младежкият спортен комплекс "Юкя" ще бъде открит днес в Търговище по повод 1 юни. Младежкият парк в "Юкя" бе изграден по Публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите", направената инвестиция е близо 500 хил. лева. Церемонията по откриването започва в 10 часа.

Русе

Вокална група „Приста" ще открие проявите за Деня на детето, организирани в Русе днес. Инициативите ще бъдат до Вазата в Парка на младежта. Програмата започва в 16:30 часа. От 17 до 18 часа аниматорната група „Веселяците“ ще направи голямо детско парти с игри, викторини, награди, а от 18 часа малчуганите и техните родители ще имат възможността да се насладят на парад на 50 приказни герои.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе