Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

В Черна гора- Джуканович удържа на косъм

В Черна гора- Джуканович удържа на косъм

Управляващата партия и опозицията в Черна гора имат приблизително еднакъв брой гласове, на проевропейската партия на президента Джуканович има леко предимство с около 1 пункт, сочат данните от екзитпола, цитирани от БГНЕС.

Демократичната партия на социалистите на президента Мило Джуканович с малко, но удържа победата на изборите в Черна гора при рекордна избирателна активност от почти 76 процента и близо 410 000 гласували. Тя печели 34,4% от гласовете, докато опозиционната коалиция „За бъдещето на Черна гора“ получава 33,4%, съобщи на пресконференция представителят на Центъра за мониторинг на изборите.

„След обработването на 52% от бюлетините ДПС печели 34,4%, опозиционната коалиция „За бъдещето на Черна гора“ - 33,4%, другата опозиционна коалиция „Мирът е нашата нация“ - 12,5“, заяви представителят на центъра, цитиран от БГНЕС.

Председателят на Централната избирателна комисия Александър Иванович съобщи, че няма данни за сериозни нарушения на изборния процес. За честността на вота следиха 2089 наблюдатели, от които 265 са чуждестранни.

Веднага след огласяването на разултатите, опозиция обяви, че „ пада 30-годишния режим“. Двете опозиционни партии, в случай на обединение, ще разполагат с 46 процента от гласовете.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе