Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Ким Чен Ун спечели изборите със 100%

Ким Чен Ун спечели изборите със 100%

Пхенян. Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е спечелил всеки вот, подаден от избирателите в неговата област, където той беше единствен кадидат по време на първите избори за Върховно народно събрание по време на неговото управление, предаде Ал-Джазира.

Според държавните медии в региона е имало 100 процента избирателна активност по време на изборите в неделя, без нито един отрицателе глас.

"Това е израз на абсолютната подкрепа на хората и дълбоката им вяра във върховния лидер Ким Чен Ун'', предаде държавната агенция Korean Central News.

Управляващата Работническа партия също получи 100% от гласовете, а избирателната активност също беше 100%.

Изборната процедура в Северна Корея не включва други партии освен Работническата, а избирателите зачертават "Да" или "Не" до името на кандидат в едномандатен избирателен район. Няма регистрирани случаи, в които да се гласува против предложението на партията. Засега не е известно кои ще заемат 687-те места в севернокорейския парламент освен самия Ким Чен Ун, който спечели изборите в родния си район Паекду с пълно мнозинство по данни на информационна агенция "КСНА".

"Чрез тези избори демонстрираме мощта и пълното единство на нашата армия и народ," заяви Хйон Бйон-Чол, председател на изборна комисия. "Ще отдам цялата си интелигентност и сила, за да заздравя нашата центрирана около масите социалистическа система, изработена от нашия велик генералисимус," коментира жител на Пхенян пред "Асошиейтид Прес."

Парламентът в Северна Корея има най-вече представителни функции, като ролята му е да одобрява решенията на Работническата партия. Според анализаторите, тези избори представляват особен интерес, тъй като се очаква Ким Чен Ун да извърши значителна смяна в управляващия елит и да премахне повечето депутати от времето на баща си.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе