Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Ким Чен Ун се извинява наред. Какво му става?

Ким Чен Ун се извинява наред. Какво му става?

 

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун се извини на гражданите на страната за недостатъчно доброто управление, съобщава Централната телеграфна агенция. Поведението му е повече от странно, защото той много рядко го прави, а на обикновените хора от детството им се внушава, че той е Бог, пред който трябва да се покланят, а не да коментират.

„Другари, винаги съм получавал голяма – като небето, широко – като морето, доверие от вас, но никога не успях да отговоря подобавящо, за което нямам оправдания“, заявил Ким като си посипал главата с пепел и заявил, че усилията и искреността, с който ръководи страната не са достатъчни, за да могат хората да се освободят от грижите във всекидневния си живот.

Държавният глава се извинил пред войниците, че им се е наложило да преодолеят многобройни трудности, за да възстановят пострадалите от тайфуна региони и да предпазят страната от коронавируса. Боли ме сърцето, че сега не мога да съм с тях, заявил състрадателно Ким Чен Ун, но обещал, че доверието, което получава, ще го пази дори с цената на живота си

В събота той се появи на военен парад в Пхенян, посветен на 75-годишнината от създаването на Трудовата партия. Там показа нови оръжия, едно от които 22-метрова ракета „Хвасон-15“, способна да стигне до САЩ.

Докато той правеше сърцераздирателните признания, кандидатът за президент на САЩ Джо Байдън заяви, че е готов да се види с Ким, ако бъде избран за държавен глава, пише Yonhap . Байдън нямало като Тръмп да разчита да се споразумеят на двустранните срещи, а щял да заложи на дипломация, която сериозно да провери какви са шансовете за успех по отношение на намаляването на ядрените оръжия в Корея.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе