Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Челси спря Ливърпул

Челси спря Ливърпул

Ливърпул. Челси спря серията от 11 поредни победи на Ливърпул, след като двата отбора завършиха 0:2 на Анфийлд.

Редовните пропуски в защитата на "мърсисайдци" доведоха и до двата гола, който паднаха в продълженията на първото и второто полувреме.

Сините бяха отписали предварително двубоя, но груба грешка на Стивън Джерард позволи на Демба Ба да се разпише в последните секунди на първата част.

Натискът на "мърсисайдци" след почивката не даде резултат, а във финалния си щурм допуснаха още едно попадение, изработено от Фернандо Торес и Вилиан.

Победата върна Челси поне временно на второто място с пасив от 2 точки зад лидера Ливърпул. Към лондончани по-късно днес може да се присъедини и Манчестър сити, който от 18.10 часа гостува на Кристъл палас.

В шестата минута Ашли Коул стреля опасно от границата на наказателното поле, но Миньоле изби.

Пет минути след това Суарес центрира добре към далечната греда, където Коутиньо засече от въздуха, но топката премина встрани от вратата.

В 14-ата минута Алън насочи топката към вратата след ъглов удар, Ашли Коул изби пред голлинията, а при последвалото разбъркване Сако се озова в чиста позиция, но стреля високо над напречната греда.

В 38-ата минута - при една от редките атаки на Челси пред първата част, центриране на Салах срещна ръката на Джон Фланаган. Гостите настояваха за дузпа, но главният рефер Мартин Аткинсън подмина ситуацията.

В добавеното време капитанът на Ливърпул Стивън Джерард се подхлъзна, подарявайки топката на Демба Ба, който излезе очи в очи с Миньоле и пусна топката между краката на вратаря.

В 59-ата минута Джо Алън опита страхотен изстрел от въздуха, но Шварцер успя да избие. Челси отговори с удар на Шюрле, който бе спасен от Миньоле.

Ливърпул продължи да атакува по-активно, но домакините трудно намираха пролуки през сгъстената отбрана на лондончани. Джерард опита няколко удара, които бяха или спасени, или минаха встрани от целта.

В добавеното време Суарес бе близо до изравняването, след като насочи топката под напречната греда, но Шварцер отново спаси. Ливърпул хвърли всичко напред в последните секунди и Челси отново се възползва - както и през първата част. Гостите отнеха, а Торес и Вилиан излязоха сами срещу Миньоле. Испанецът подаде към своя съотборник, който на празна врата сложи точка на спора - 0:2.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе