Извънредни новини

"Челси" пречи на Моуриньо за "Юнайтед"

"Челси" пречи на назначението на Жозе Моуриньо като мениджър на "Манчестър Юнайтед", информира Independent. Причината е, че лондонският клуб все още държи правата върху името на португалския специалист.

По-рано на Острова написаха, че Специалния е договорил личните си условия с клуба от "Олд Трафорд", поне що се отнася до продължителност на договора и възнаграждание. Според медиите в Англия "червените дяволи" се очаква да обявяват назначението му в следващите няколко дни.

Все още обаче няколко дребни пречки що се отнася до договори с различни спонсори да бъдат изгладени, но не се очаква те да попречат на сделката. Адвокатите на двете страни са се вкопчили в клаузите по договорите, като една от основните пречки е сделка на Моуриньо с автомобилния концерн Ягуар, но също така и сделки с фирма за часовници и казина. "Юнайтед" има договор за седем години с Шевролет, на стойност 357 милиона паунда. Затова няма как да се рискува с Моуриньо и Ягуар. При часовниците, Моуриньо рекламира Хублот, а спонсор на "Юнайтед" е Булова. Конфликт има и с казино промоутърите - Donaco International на "Юнайтед" и Paradise Co на Моуриньо, в Азия.

По-сериозната пречка може да дойде от "Стамфорд Бридж", където все още "притежават" името на бившия си мениджър, пише Independent. В регистъра на Бюрото по интелектуална собственост към Европейския съюз се вижда, че "Жозе Моуриньо" е вписан като търговска марка на "Челси". Тази собственост на "сините" ще изтече през 2025 година. Изданието отбелязва, че това не е било проблем във времето, в което Моуриньо води "Интер" и "Реал" Мадрид. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе