Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Вино или чай - Путин и Тръмп не се разбраха за напитките

Вино или чай - Путин и Тръмп не се разбраха за напитките

Гощавали ги с  цветя и пържен морски дракон, само Меркел яде вурст и кисело зеле

Говорител на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Владимир Путин е пристигнал на вечерята в чест на лидерите на страните от Г-20 с термос. За това съобщава РИА “Новини”.
На кадрите, които са направени по време на вечерята, може да се види как Путин пие от бяла термочаша. "Това се дължи на факта, че той постоянно пие чай от този термос", обясни Sands.
Той добави, че това е често срещано явление, когато руският лидер, който участва в различни събития, носи със себе си собствена чаша, от която пие горещата напитка.
Руският президент Владимир Путин и президентът на САЩ Доналд Тръмп по време на работен обяд на срещата на върха на Г-20 пък са предпочели различни напитки, съобщава ТАСС.
Така Тръмп е поискал чаша червено вино, а Владимир Путин е избрал чай сред предложените напитки.
След планираните срещи с членовете на Г-20 руският лидер продължи да общува с колегите си на официален прием по неформален начин.
Руският президент е разговарял със своите съседи на масата – с японския премиер Шиндзо Абе, с американския лидер Тръмп, германския канцлер Ангела Меркел и с председателя на КНР Си Дзинпинг и френския президент Емануел Макрон. Те водели оживен разговор и вдигали често наздравици с чашите.
По-рано се съобщава, че лидерите на Г-20 в Осака са били гощавани с цветя, треви, пържен морски дявол и зеленчуково пюре.

Десертът бил плодов сладолед. За пиене са били сервирани шампанизирани вина местно производство, червено вино от Ниигата и чай от сакура за любителите на безалкохолното. Изключение от общото меню бе направено за канцлера на Германия Ангела Меркел, която заложи на познати продукти от немската кухня. По нейно искане храната й бе сервирана веднага след старта на срещата, въпреки че е била планирана за по-късно - печени патладжани, чушки, сирене, салата, нюрнбергски вурстове върху кисело зеле и картофено пюре.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе