Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Пропадна част от подпорната стена на канал в силистренско село

Пропадна част от подпорната стена на канал в силистренско село

От обилните валежи през последните дни пропадна част от подпорната стена на отводнителния канал в силистренското село Кайнарджа. Около 40-метров участък от канала може да рухне, ако не започнат укрепителни работи.

Подпорната стена е поддала още след поройните дъждове в края на юни, обясни Валентина Докушева, заместник-кмет на община Кайнарджа. 
Вследствие на тях имаше почти преливане, отлепяне на бетонните плочи по стените на канала, пропадане, затлачване на канала.
От обилните валежи тази седмица облицовката започнала да се руши. Около 40-метров участък от стените вече пропада и застрашава да подкопае асфалтовата настилка на пътя. Само на няколко метра живеят хора.
Явно е пропаднало вече надолу и се е свлякъл самият бетон. Не беше така. Ако се срине цялото, не знам дали няма да пропадне и пътят, както отдолу е задълбано. 
Срутване и отлепени плочи има по целия канал, който е дълъг повече от един километър. Необходим е основен ремонт, но общината няма средства и ще търси помощ от държавата. 
Предстои да представим и техническата си документация с искане за около милион и 115 хиляди лева, които ще ни бъдат необходими за оправянето на канала по цялата му дължина. Появи се и друг проблем обаче. Една част от пътната настилка, която свързва пътят Кайнарджа-Голеш се разруши.
Искането ще бъде изпратено до междуведомствената комисия по бедствия и аварии.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе