Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

С часове се чака в паспортната служба в Силистра

С часове се чака в паспортната служба в Силистра

За постоянни опашки пред паспортната служба в Силистра алармираха наши слушатели. Хората недоволстват, че трябва да чакат с часове, дни наред, за да подменят личните си документи. 


В 10.30 часа сутринта пред входа на звеното за български документи за самоличност в Силистра чакат около 60 души, има хора от цялата област. Някои са дошли в пет сутринта, записали са се в списък и чакат търпеливо да им дойде редът. Никой не знае кога ще бъде обслужен, защото опашката напредва бавно:
Този проблем съществува някъде от април месец. Чаканията са огромни. И списъци, и записвания, опашки, нерви, губене на време. Има хора, които идват от чужбина. Това допълнително натоварва и изнервя. Чакат хората с дни. Трябва човек да е в отпуск, за да изпълни това, което по закон е длъжен да направи, в определени срокове да спази процедурите и така нататък.
От ръководството на Областната дирекция на МВР в Силистра отказаха да обяснят какъв е проблемът. Според говорителката Красимира Радева след извършени съкращения служителите в звеното за документи били много малко и не можели да се справят с наплива от граждани.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе