Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Бюджетите за 2018 г. гледат на сесии в Североизтока

Бюджетите за 2018 г. гледат на сесии в Североизтока

Приемането на тазгодишния бюджет на община Шумен ще се гледа на сесия днес от 9 ч. Средствата, с които община Шумен ще разполага са над 77 милиона лева, което е с близо 7 милиона повече в сравнение с 2017-та. Приоритети са образованието, строителството и екологията. Такса „Битови отпадъци” остава непроменен за 2018-та за Шумен, кварталите и селата от общината. Съветниците ще разгледат и отчет на комисията за отпусната финансова помощ за лечение на граждани през 2017-та година. Сумата, заложена в тазгодишния бюджет за същата дейност остава 30 хиляди лева.

Бюджет 2018 г. ще се дискутира и в Тутракан на сесия от 9 ч. Той е 12 158 627 лв. За капиталови разходи се предвиждат 2 305 740 лв. Ще бъде отчетено свършеното от общинския съвет за второто полугодие на миналата година, изпълнението на взетите решения ще отчете и кмета д-р Димитър Стефанов. Ще бъде предложено разкриване на Център за обществена подкрепа в Тутракан, както и увеличаване броя на таксиметровите автомобили, работещи на територията на общината. За разглеждане е предложена и нова Годишна програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост, а след приемането й, ще бъдат взети решения по няколко разпоредителни сделки. Интересен момент от заседанието ще бъде предложеният План за противодействие на тероризма.

Бюджет 2018 ще разгледат и съветниците в Силистра от 9.30 ч. Общата финансова рамка е 36 163 083 лева, като от тях над 15 милиона са средства от местни дейности, а над 20 милиона лева - държавна субсидия. Председателят на Общинския съвет д-р Мария Димитрова ще направи отчет за дейността на местния парламент през миналата година. Тя ще предложи за гласуване и плана за работата за първите шест месеца на тази година.

Подписка ще разглеждат и общинските съветници в Исперих. На сесията от 14 часа ще бъде обсъдено искането на близо 1600 жители на Исперих за подобряване състоянието на улиците след проекта за водния цикъл на града. Настоява се и за свикване на общоградско събрание по проблема. На сесията трябва да се гласува и проектът за бюджет на Исперих за тази година.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе