Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Бурята "Елза" взе 4 жертви в Испания

Бурята "Елза" взе 4 жертви в Испания

Силни ветрове и проливни дъждове връхлетяха Испания и Португалия през нощта, оставяйки най-малко 4 жертви, съобщиха спасители, докато Иберийският полуостров се подготвя за посрещането на поредната буря.

В Португалия един човек е загинал при пътен инцидент, причинен от падащо дърво на 50 километра южно от Лисабон, а друг е загинал при срутване на къща във Визеу, на 300 километра северно от столицата, съобщава АФП.

Трети мъж е изчезнал в същия район, като спасителите се опасяват, че е бил пометен, докато шофирал трактора си край придошла река.

В Испания мъж загина при свлачище в северните планини на Астурия, където ветровете достигнаха 160 километра в час, а друг беше убит, когато се срути стена в парк в северозападната част на град Сантяго де Компостела.

Въпреки че бурята "Елза" до голяма степен бе преминала до днес сутринта, корабните връзки между Мароко и Испания в пролива Гибралтар останаха спрени поради метеорологичните проблеми.

Но спокойствието не се очаква да продължи дълго заради бурята „Фабиен“, която се е устремила към региона с още силни ветрове и проливен дъжд в Испания, Португалия и Западна Франция.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе