Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Зимната буря затвори пътищата в област Силистра

Зимната буря затвори пътищата в област Силистра

Зимна буря затвори всички пътища в област Силистра. Усложнена е зимната обстановка в Северна и Североизточна България - заради снеговалеж, силен вятър, бури, навявания и ниски температури. В област Силистра са затворени пътищата по всички направления в , съобщиха от пресцентъра на общината.

Не се препоръчват пътувания от и към община Силистра. Снегопочистващите машини на територията на града работят.

По искане на Областно пътно управление Силистра е наложена забрана за движение на товарни автомобили с обща маса над 10 тона по първокласен път „Силистра - Шумен" от с. Пристое в посока Силистра, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Шумен.

Ограничението се контролира от служители на Районно управление „Полиция" - Каолиново. В село Пристое е обособен контролно-пропускателен пункт. Наложено е ограничение за движение на товарни автомобили с вериги през Ришки проход по второкласен път „Шумен - Карнобат", като край град Смядово е изграден контролно-пропускателен пункт, на който се контролира ограничението от служители на Районно управление „Полиция" - Велики Преслав.

По искане на Областно пътно управление - Разград е наложена забрана за движение на товарни автомобили с обща маса над 10 тона по път І - 2 „Русе - Шумен" от с. Струйно в посока Разград. Ограничението се контролира от служители на сектор „Пътна полиция" при Областната дирекция на МВР в Шумен, като в село Струйно е обособен контролно-пропускателен пункт.

В област Варна временно се ограничава движението на моторни превозни средства по път II-29 Варна - Добрич. Мярката се налага за снегопочистване. Водачите да използват обходен маршрут Варна - Албена - Добрич или Варна - Балчик - Добрич. Още няколко пътни отсечки във Варненска област са затворени поради влошените метеорологични условия.

Поради влошените метеорологични условия, затворени за движение на моторни превозни средства са следните пътища във Варненска област:

II-27 граница Шумен - Стефан Караджа - граница Добрич,
III-207 Ветрино - граница Добрич,
III-2702 Вълчи дол - граница Добрич и III-2072 Добротич - Михалич - Вълчи дол.
Закъсали автомобили има по пътя за Доброплодно в община Ветрино във Варненска област, съобщи кметът Димитър Димитров. За момента достъп до Доброплодно няма. Закъсалите автомобили са около три - четири и се намират в участъка Добротич - Доброплодно. Сред закъсалите са и служители на електроразпределителното дружество, които по всяка вероятност са пътували към населеното място във връзка с проблеми по електрозахранването. Кметът Димитър Димитров допълни, че снеговалежът в този район е много голям. Изпратена е техника - три багера и фадрома, които работят за отваряне на пътя. До останалите населени места в общината достъпът е осигурен. Към момента няма информация за населени места без ток. Снеговалежът във Ветрино намалява, но продължава да вали.

Цялата третокласна и четвъртокласна пътна мрежа на територията на община Суворово е затворена за движение с изключение на пътя Девня - Чернево - Суворово, съобщи кметът на община Суворово Павлин Параскевов пред Фокус. Почистването е невъзможно заради обилния снеговалеж и силен вятър. „Има електрозахранване и водоснабдяване във всички села. До ранния следобед пътищата към селата бяха отворени и населените места бяха заредени с хляб и хранителни продукти", допълни кметът.

Закъсали автомобили е имало по-рано днес на третокласната пътна мрежа между Суворово и Левски, но колите са изтеглени.

В област Бургас временно се ограничава движението на моторни превозни средства над 10 т по път I-9 в участъка Слънчев бряг - Обзор. Мярката се налага заради снегопочистването.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе