Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Бурите в САЩ отнеха живота на 20 души

Бурите в САЩ отнеха живота на 20 души

Поне 4 души са загинали в Гарланд, Тексас заради бурното време късно в събота вечер. Това заявиха от полицията в града за Си Ен Ен, с уточнението, че това са предварителни данни и крайният брой може да е по-висок. По този начин броят на загиналите при природни бедствия в южната част на САЩ през изминалата седмица вече официално е над 20 души.

До момента най-сериозни са материалните и човешки загуби в Мисисипи, където стихиите отнеха поне 10 живота. Шестима са загиналите в Тенеси, пише БГНЕС. Арканзас и Алабама съобщават за по една човешка жертва. Властите в Тексас и Оклахома очакват преминаването на „историческа виелица" и натрупването на поне 40 сантиметра сняг. В Мисисипи се съобщава за 56 ранени и повече от 400 разрушени къщи. Поне 20 торнадота преминаха през щата, като събаряха дървета и оставиха хиляди без електричество на коледните празници. Извънредните атмосферни условия по това време на годината не са непознати в САЩ. Метеоролози, цитирани от Би Би Си, изтъкват необичайно високите за сезона температури като причина за сериозността на сегашното положение.

Бурното време в САЩ съвпада с почти сходна обстановка в част от Южна Америка, като Парагвай, Уругвай и Аржентина са най-засегнатите от наводнения. Чак в Европа, силни валежи в условията на необичайно топъл декември развалиха коледното настроение и във Великобритания.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе