Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Цачева от Брюксел: Вчера минах през летището

Цачева от Брюксел: Вчера минах през летището

Председателят на Народното събрание Цеца Цачева заяви в ефира на Нова телевизия, че вчера е минала през летището, на което тази сутрин две експлозии отнеха живота на най-малко 14 души.

"Поддържам връзка с българския посланик в Белгия. Усеща се напрежение!", каза Цачева пред Нова телевизия. Тя в момента се намира в Брюксел с парламентарна делегация.

"Около хотела ми е спокойно. Сега трябва да тръгвам към Европейския парламент, може да се промени програмата ми", добави тя.

По телефона от Брюксел бе включен и евродепутатът Ангел Джамбазки. Той разказа: "След малко щях да се кача на една от взривените метростанции – Малбек близо до квартирата ми. Другата взривена е Шуман – централната до ЕК. Сега председателят на ЕК прекъсна заседанието. Спаси ме, че обичам да ходя по-рано. И двете места са много оживени."

"Официално в Европейския парламент още нямаме никаква информация за атентатите от официалните служби", каза за БГНЕС евродепутатът Илияна Йотова, която се намира в Брюксел в момента.

"Не разполагам с повече информация от тази, която имате вие и ние четем медии. Официално в Европейския парламент нямаме никаква информация. Започнахме си комисиите и четем медии. Нямаме никаква информация от официалните служби. Сутринта имаше информация за 1 загинал на летището, след това се появи информация за 14, но няма нищо потвърдено още", добави Илияна Йотова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе