Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

420 хил. британци искат нов референдум

420 хил. британци искат нов референдум

Все повече британци търсят информация за ЕС в Гугъл

420 000 британци искат нов референдум. Толкова са хората, подписали се под онлайн петиция, която е за оставането на Великобритания в ЕС.

"Ние, долуподписаните, призоваваме правителството да приложи правилото, според което, ако гласувалите за или против (членството в ЕС) са по-малко от 60%, а участието на избирателите - под 75%, то трябва да бъде проведен нов референдум", се казва в текста.

В същото време над 55 000 лондончани подписаха петиция, с която настояват Лондон да получи независимост и да остане в Европейския съюз. Нейните привърженици настояват кметът на Лондон да "обяви столицата за независима от Обединеното кралство и да внесе кандидатурата на града за присъединяване към Европейския съюз.

"Лондон е международен град и ние искаме да останем в сърцето на Европа. Вместо да гласуваме пасивно и агресивно едни срещу други на всеки вот, да направим развода официален и да постигнем разбирателство с нашите приятели на континента", гласи петицията.

Междувременно стана ясно, че все повече британци си задават въпроса "Какво е Европейският съюз?" (What is the EU?) и търсят информация за него в блобалната търсачка Google. Това показват данните на търсенията, направени от територията на Обединеното кралство през днешния ден.

"What is the EU?" е вторият най-често изписван въпрос след "Какво означава да излезем от ЕС?" (What does it mean to leave the EU?).

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе