Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Британска депутатка простреляна и наръгана

Британска депутатка простреляна и наръгана

Инцидентът е станал пред библиотека. Нападението е седмица преди референдума. Тя е агитирала срещу Brexit

Депутатът Джо Кокс от британския парламент е била простреляна и наръгана в Бирстал близо до Дюсбъри в Норт Йоркшиър, съобщават BBC и Guardian.

Мъж, който е бил с нея също е наръган.

Кокс е претърпяла операция на място в библиотеката в Бирстал, близо до която е станал инцидентът. След това е транспортирана с въздушна бърза помощ до болница в Лийдс.

Свидетел е видял 41 годишната майка на две деца да лежи кървяща на паважа след инцидента.

В региона тече мащабна полицейска операция.

Хелън Джоан Кокс е депутат от лейбъристката партия и агитира за оставането на Великобритания в ЕС. В един от последните си постове в Туитър Кокс отново призовава съгражданите си да гласуват за оставане в ЕС. Ето какво е написала лейбъристката в социалната мрежа. (ТУК)

„Притеснени сме от съобщенията, че Джо Кокс е била ранена. Мислите и молитвите ни са с нея и със семейството ѝ", написа министър-председателят Дейвид Камерън на личната си страница в социалната мрежа „Туитър" (ТУК).

Пристигналата на място полиция е арестувала 52-годишен мъж. Свидетели съобщават, че стоящ наблизо мъж е съборил нападателя и се е опитал да отнеме от него пистолета му, предаде The Yorkshire Post, цитиран от Агенция "Фокус".

Моменти по-късно са били чути изстрели. В момента на място има засилено полицейско присъствие. Свидетелите посочват, че е имало хора, изнасяни на носилки от мястото на инцидента.

Има и слухове, че г-жа Кокс е била нападната заради това, че не е гласувала срещу въздушните удари на британските ВВС в Сирия, съобщават още медиите на Острова. 

Кампанията за оставането на Великобритания в рамките на ЕС при референдума от следващата седмица съобщи, че временно ще преустанови дейността си след постъпилите съобщения, че проевропейски депутат лейбърист е бил ранен, предаде AFP.

„Ние преустановяваме кампанията си за един ден. Мислите ни са с Джо Кокс и семейството ѝ", написа кампанията „По-силни в Европа" на страницата си в социалната мрежа „Туитър", след като постъпиха съобщения, че тя е била ранена по време на събиране с гласоподаватели в английския град Бирстъл, разположен край Лийдс.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе