Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Британец плаши медузи с брадата си

Британец плаши медузи с брадата си

Лондон. 32-годишният Шон Конуей стана първият човек в света, който обиколи Великобритания с плуване. За да преодолее разстоянието от 1600 км, на смелчагата му трябвали 4 месеца и 3 милиона загребвания, съобщава в. "Дейли Мейл".

Всеки ден Шон бил принуден на практика да се бори за живота си. По пътя си той се сблъскал с много опасности, най-вече с медузи. За да се справи с морските обитатели, той бил принуден да си пусне брада, която според него ги държала далече от него. Все пак бил ухапан 10 пъти от огромни медузи, устата му се вдървила и не можел да яде. Освен това му се наложило да се сражава с пристъпите на морска болест. Заради огромните физически натоварвания отслабнал с 6 килограма. Освен това изгълтал близо 50 литра морска вода по време на авантюрата си. Всеки ден Шон плувал по около 16 километра. През почивките хапвал най-вече пюре, защото челюстта му била твърде замръзнала, за да дъвче.

За съжаление подвигът му няма да бъде вписан в книгата на рекордите на Гинес, защото използвал костюм за подводно плуване, а понякога и плавници. "Не направих това заради рекорда. На първо място исках да докажа на себе си, че съм способен на такова нещо", казва обаче Шон.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе