Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Брекзит като мъглата над Темза за фирмите

Брекзит като мъглата над Темза за фирмите

Независимо дали сте за Брекзит или против него,неопределеността на излизането на Великобритания от ЕС се задържа във въздуха като гъста мъгла над река Темза.

Нито експертите, нито малките, нито големите фирми знаят точно какво ще се случи, пишат британските медии.

Напрежението нараства,тъй като все повече фирми губят търпение. Страховете са накарали компании като Еърбас да обмислят преместването на операциите си от Великобритания в Европа, като излагат на риск хиляди работни места.

Сони вече обяви прехвърлянето на своя европейски щат в Холандия. Фуджицу реши да остане в Обединеното Кралство, но Водафон и Виза твърдо обмислят преместване на офиси и работни места в държави от Евросъюза.

Нисан отложи големите си проекти да инвестира в нови заводи, а Сименс забави инвестициите си във вятърни турбини и иска да преосмисли стратегията си.

Базирани в Лондон банкери се готвят да се преместят във Франкфурт след Брекзит.

Опозиционната Лейбъристка партия се готви да гласува за план, който може да даде възможност да се отложи Брекзит. Този ход заплашва да премахне Тереза Мей от контрола върху процеса на Брекзит, освен ако тя не успее да постигне споразумение за излизане от Европейският Съюз , което Британският парламент да одобри.

Ако Тереза Мей не постигне споразумение до 26 февруари, тя ще бъде принудена да поиска отлагане на датата 29 март2019 година, определена за Брекзит. Предложението за забавянето на процедурата ще бъде 9 месеца.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе