Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Бойко Борисов пристигна в Рим

Бойко Борисов пристигна в Рим

С правителствения фалкон в италианската столица кацна премиерът Бойко Борисов заедно с българска делегация, включваща министъра на културата Боил Банов, представители на вероизповеданията у нас, на академичната общност и дейци на културата.

Посещението е по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Традицията в този ден повелява български делегации, ръководени на най-високо ниво да посещават Рим, за да почетат делото на светите братя Кирил и Методий. След кацането в италианската столица делегацията, начело с премиера Бойко Борисов, ще се включи в множество събития за празника. Ще се проведе традиционното поклонение пред гроба на св. Кирил и посещението на базиликата „Санта Мария Маджоре". Новото тази година е, че посещението ще бъде осъществено съвместно с делегацията на Република Македония, ръководена от Зоран Заев.

Двете делегации ще участват и в официалния прием, даван в българското посолство в Италия по случай празника на духовността. При посещението си в Рим българската делегация ще поднесе цветя на паметника на патриарха на българската литература Иван Вазов и ще присъства на молебен за здраве и успехи на българския народ, отслужен в храма „Св. Павел ала Регола", в който черкуват членовете на Българската православна църковна община. През утрешния ден премиерът Борисов ще бъде на аудиенция при Негово Светейшество папа Франциск.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе