Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Бойко Борисов на аудиенция при папа Франциск

Бойко Борисов на аудиенция при папа Франциск

Българският премиер Бойко Борисов днес ще бъде на аудиенции при папа Франциск.

Главата на римокатолическата църква по традиция приема делегации от държавници на България за празника на буквите.

Министър-предсдеателят от вчера е в Рим като през целия ден той отбеляза празника заедно с македноския си коелга Зоран Заев.

По традиция делегацията от България подарява подаръци на папата. Папа Франциск ще получи от министър-председателя Бойко Борисов и от българската делегация картина на художника Павел Митков, изобразяваща св. Иван Рилски и пещерата, в която е живеел, копие от Четвероевангелието на цар Иван Александър и разсад за 33 маслодайни рози от Казанлък, за да си ги засади във Ватикана.

Аудиенцията при папата е част от двудневното посещение на българската делегация в Рим, ръководена от Борисов.

През вчерашния ден българският премиер и представителите на делегацията ни почетоха съвместно с македонския министър-председател Зоран Заев и представителите на македонската делегеция паметта на св. Кирил при гроба му в „Сан Клементе" в Рим, а по-късно двете делегации посетиха базиликата „Санта Мария Маджоре", където за първи път е благословена славянската писменост. Двамата премиери присъстваха и на молебен за здраве и успехи на българския народ, а по-късно бяха заедно и на прием в българското посолство в Италия, като преди това поднесоха венци пред паметника на светите братя Кирил и Методий, който се намира в двора на посолството.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе