Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Евакуация на Бостънския маратон, след подхвърлени раници

Евакуация на Бостънския маратон, след подхвърлени раници

Бостън. Ужасът от Бостънския маратон от преди една година се повтори. Няколкостотин жители на града бяха евакуирани снощи и изпитаха страха отново, след като полицията откри две подозрителни раници. Те са намерени близо до мястото, където бе извършен атентат по време на традиционния маратон. 264 души бяха ранени тогава, а трима загинаха.

Сапьори бяха изпратени веднага на мястото и взривиха раниците. Няма информация в тях да е имало експлозиви.

Властите задържаха мъж, за който имат подозрения, че е подхвърлил раниците. "Мъжът, оставил подозрителни раници в центъра на Бостън, е психично неуравновесен" съобщи говорителят на градската полиция Майк Маккарти.

„Очевидно този мъж има проблеми. Той е психично неуравновесен. В момента е разпитван от полицията", продължи Маккарти.

Очевидци, които присъствали на мемориалното събитие споделят, че бос мъж, който бил облечен в черно, хвърлил раниците и викал „Бостън сила", след това избягал.

Униформените затвориха една улица, както и намиращата се там спирка на метрото за сигурността на гражданите. Няколко часа по-рано там се проведе възпоменателна церемония по повод трагичната годишнина от Бостънския атентат. Минута мълчание в памет на жертвите запазиха участниците в церемонията.

Тази година Бостънският маратон ще се проведе на 21 април, под засилени мерки за сигурност. Властите забраняват носене на раници в състезателния коридор.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе