Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Борисов иска Сърбия и Косово да се сдобрят

Борисов иска Сърбия и Косово да се сдобрят

Доналд от името на всички от Балканите благодарим за усилията и затова, че намери време в толкова ангажираната си програма, да минеш за няколко дни по страните и да добиеш лични впечатления от региона. Благодаря от името на всички, защото това досега не е правено.

Това каза премиерът Бойко Борисов от Скопие, където участва в срещата на лидерите на страните от Процеса „Бърдо-Бриони" в Скопие.

"Благодаря и на Ангела Меркел, защото ако нещо добро се случи на Балканите, убеден съм, че това може да стане само с нейната лична ангажираност. Благодаря на Тереза Мей, че работим много активно за срещата юли месец в Лондон по Берлинския процес. Благодаря на всички президенти, които сте тук и Ви поздравявам, Албания и Македония за поканата и разбира се Сърбия и Черна гора, подчерта българският премиер.

"Настоявам колегите Вучич и Тачи да решат всички проблеми между Сърбия и Косово. Достатъчно силни лидери са, достатъчно силни амбиции имаме на Балканите и се надявам егоизмът на никой да не надделее и да спре целят процес за целите Балкани, защото това е важно и за Румъния, важно е и за Гърция. Надявам се по същия начин и лидерите на Гърция и Македония да намерят решение за името и това трябва да стане възможно най-бързо. Имаме исторически шанс.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе