Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Бомба за общинар събуди "Младост" (ОБЗОР)

Бомба за общинар събуди

Кандидат-кметът Пламен Господинов дължал пари, съпругата и дъщеря му били в апартамента

Газова бомба гръмна пред апартамент в столичния квартал "Младост 4" и изправи на нокти жителите на блок 458.

Изпочупени са стъклата на целия вход. Взривът избухна около 23,30 часа, а в продължение на три часа живеещите във входа не бяха допускани да излязат от апартаментите си. Експлозията е причинена от запалена газова бутилка, а мишената бил 63-годишният Пламен Господинов, бивш зам.-кмет на Пирдоп, а наскоро и кандидат-кмет на Златица с подкрепата на партията на Цветелин Кънчев "Евророма".

След като не успя да спечели, той остана общински съветник, но правомощията му бяха прекратени на 9 ноември. Тогава на мястото на Господинов влезе друг общинар. В момента на взрива в жилището са били съпругата му Христина и дъщеря им, които имали гости. Никой не е пострадал. На площадката пред жилището е имало три газови бутилки. Неизвестен е влязъл и е запалил едната от тях. Засега не е ясно дали и трите са се взривили. Пламен Господинов навремето е бил шеф на пречиствателната станция в Сопот. След това е зам.-кмет на Пирдоп. Твърди се, че по това време завлякъл 10 строителни фирми, като не им платил извършени работи за стотици хиляди лева. На 17 ноември около 20,30 часа взривиха и автомобила "Сеат" на Господинов. Тогава той свърза атентата със "заплахи" преди кметската кампания. Според него, зад атентата стоели хора на червени депутати и политици на местна почва.

"Уплашени сме, цяла нощ не сме спали", каза Пламен Господинов пред сайта rnews. Според полицейски източници, зад взривовете на автомобила и на апартамента стои бандата на известен имотен измамник с прякора Кьоравия.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе