Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Болсонару водел бразилците "към кланицата"

Болсонару водел бразилците "към кланицата"

Президентът на Бразилия Жаир Болсонару води хората "към кланицата" с криминално безотговорното си управление на кризата с коронавируса (COVID-19). Това обяви бившият президент на страната Луис Инасио Лула да Силва, цитиран от "Гардиън".

Лула подчерта, че като подкопава социалното дистанциране и след като уволни собствения си министър на здравеопазването, водачът на "троглодитите" (пещерни, примитивни хора) в Бразилия рискува да повтори трагичните сцени, разиграли се в Еквадор, където семейства трябваше да изхвърлят труповете на своите близки по улиците.

"За съжаление се опасявам, че Бразилия ще страда много заради безразсъдството на Болсонару... Страхувам се, че ако кризата се разрасне, Бразилия може да стане свидетел на сцени като онези ужасяващи, чудовищни кадри, които видяхме в Гуаякил", коментира 74-годишният левичар, имайки предвид най-големия и най-населения град в Еквадор.

"Ако  Болсонару продължава да извършва престъпления, за които се носи отговорност... и опитвайки се да води обществото към кланицата - това е, което той прави - смятам, че институциите ще трябва да намерят начин да накажат Болсонару. А това ще означава, че ще трябва да имате импийчмънт.", допълни Лула Да Силва.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе