Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Боингът отвлечен в знак на протест

Боингът отвлечен в знак на протест

Самолетът Боинг 777 на малайзийските авиолинии, който изчезна миналия петък, може да е бил отвлечен от пилота си в знак на протест срещу властите в страната. Това е една от версиите, по които работят разследващите, съобщи днес в. "Дейли мейл".


Пилотът Захари Шах бил голям привърженик на малайзийския опозиционен лидер Анвар Ибрахим. Ибрахим бил осъден в деня на изчезването на самолета за хомосексуализъм и Шах присъствал на делото. След като чул присъдата, той си тръгнал много разочарован. В интернет пък се появили снимки на пилота с тениска с надпис "Демокрацията е мъртва".
Разследващите не изключват възможността самият Шах да е отклонил самолета в знак на протест срещу властите в Малайзия. Според експерти от ФБР пък пилотът може да държи самолета и пътниците на тайно място.


Други данни от разследването пък сочат, че самолетът рязко е сменил височината си малко след като сигналът с него е бил загубен. Първоначално той рязко се изкачил на височина 13 000 метра, която не се използва от гражданските самолети. След това изведнъж слязъл на 7000 метра, след което се върнал на обичайните около 10 000 метра. Предположенията за тези промени са две. Според едната версия в кабината е имало битка между пилотите. Според другата версия курсът е сменен рязко, за да бъдат зашеметени пътниците и екипажът.


До днес не бяха открити останки от изчезналия боинг. В търсенето се включиха 25 държави.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе