Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

За Богоявление: Руснаците да не влизат в ледената дупка

За Богоявление: Руснаците да не влизат в ледената дупка

Ръководителят на Синодалния отдел за външни църковни връзки митрополит Иларион препоръча на руснаците да се откажат от къпането на Богоявление на фона на епидемията от коронавирус. Това каза той в ефира на предаването „Църква и мир“ по телевизионния канал „Русия 24“, съобщава „Интерфакс“ .

„В сегашната ситуация, когато вирусът вилнее, когато тялото е отслабено след заболяване, не бих препоръчал на никой православен вярващ да се потопи в дупката“, каза свещеникът.

Къпане за Богоявление не е църковен ритуал или рецепта, но се извършва само по своя собствена инициатива. Иларион подчерта, че той лично е решил да не се потапя в ледената дупка тази година.

„Мисля, че сега не е моментът, когато трябва да тествате тялото си по този начин“, добави митрополитът. Той каза, че църквите ще раздават Богоявленска вода и  изрази надежда, че вярващите ще носят маски и ще поддържат социална дистанция.

По-рано Роспотребнадзор даде съвет на руснаците, които искат да се потопят в ледената дупка. Според експерти, обилната вечеря, както и отказ от алкохол и кафе, ще помогнат за намаляване на стреса.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе