Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

БоДжо пребори К-19, от утре е на работа

БоДжо пребори К-19, от утре е на работа

Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън ще се върне на работа от понеделник, след като преди близо месец даде положителна проба за коронавирус, съобщава Bloomberg.

Британското правителство е без лидер, откакто Джонсън бе приет в болница на 5-ти април. След като бе изписан от болницата, британският премиер започна да води ежедневни конферентни разговори с външния министър Доминик Рааб, който временно го заместваше. Той разговаря редовно и с медицинските съветници на правителството в борбата с коронавируса Крист Уити и Патрик Валънс.

„Премиерът направи всичко необходимо и следваше съветите на лекарите, за да се върне на работа. Той бърза да започне“, коментира високопоставен британски политик.

Завръщането на Джонсън се случва във важен момент за правителството, което е в отбранителна позиция от началото на кризата с коронавируса. Смъртните случаи в страната са над 20 хил., а редица бизнеси затвориха, за да се ограничи заразата.

Според критици престоят на Джонсън в болницата го е накарал вече да не бъде толкова скептичен към коронавируса.

Когато редица европейски страни започнаха да въвеждат ограничителни мерки срещу коронавируса в средата на март, Джонсън заяви, че подобни действия не са необходими във Великобритания. Но впоследствие той заяви, че е предпазлив относно премахването на мерките за социална дистанция, тъй като се опасява от втори пик на заразата.

Междувременно британският министър на здравеопазването и социалните грижи Мат Ханкок обеща, че занапред тестването за коронавируса ще обхване и хората, които извършват важни дейности като учители, държавни служители и доставчици на стоки, предаде Ройтерс.

Досега в Обединеното кралство само медиците и персоналът в старческите домове подлежаха на проверка за заразата. Правителството е критикувано, че не е въвело масово тестване.

По думите на Ханкок разработваната програма за масово тестване и проследяване на контактните лица с цел задържане на нивата на разпространение на вируса във Великобритания може да позволи облекчаване на правилата за социално дистанциране, пише investor.bg.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе