Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Осъден за блудство със сина си изчезна, обявиха го за издирване

Осъден за блудство със сина си изчезна, обявиха го за издирване

Благоевград. Осъденият на 12 години затвор за блудство с 2-годишния си син Костадин Тасев от Сандански се покри и не влезе в затвора.

Полицията го обяви за издирване. „Лицето е в неизвестност от 13 януари. Тогава не е открит в дома си. Първо е обявен за местно издирване, а след това и за общодържавно", каза говорителят на Окръжна прокуратура – Благоевград Весела Стоилова.

Съседи на 38-годишния мъж признаха, че последно са го виждали преди две-три седмици. Адвокътът на Тасев Пламен Петков каза, че не се е чувал с клиента си от няколко месеца. "Последно разбрах, че ще ходи да работи по морето, но нямам идея дали е заминал. Нямам информация дали наистина е изчезнал", обяви защитникът. Той няма данни и дали осъденият е получил повиквателна от затвора. Костадин Тасев бе осъден на 12 години лишаване от свобода за това, че през февруари 2010 година осъществил блудствени действия с двегодишния си тогава син Александър, като използвал неустановен тъп и твърд предмет. Детето бе прието за лечение в столична клиника с тежки вътрешни разкъсвания. По време на процеса бащата категорично отрече да е посягал сексуално на детето си. Делото в Софийския апелативен съд беше отлагано няколко пъти, като се назначаваха куп съдебно-медицински експертизи. На 16 декември миналата година Върховният касационен съд потвърди присъдата на Тасев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе