Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Блокират ли сексуалния живот във Великобритания?

Блокират ли сексуалния живот във Великобритания?

Ограничителните мерки на британския кабинет срещу COVID-19 станаха повод за присмех. След като в понеделник бяха отменени някои ограничения, в обществото и социалните мрежи последва цунами от коментари с основния въпрос: Ограничава ли се… сексуалният живот на поданиците?, съобщи bTV.

Новите правила забраняват на двама души от различни домакинства да се срещат на закрито място.

„Трябва да продължим внимателно и предпазливо, да работим за възстановяване на свободата в тази страна, като правим малки крачки напред и наблюдаваме резултата“, каза Мат Ханкок, министър на здравеопазването.

Хаштагът #sexban обаче вече започна да набира сила в Туитър във Великобритания, а някои медии отбелязаха, че сексуалните отношения изглежда са разрешени на открито, но не и на закрито.

„Чудя се, бебетата, родени след 9 месеца от двойки, които не живеят заедно, ще бъдат ли конфискувани като веществени доказателства?“, попита потребител на социалната мрежа.

Нарушителите на мерките са заплашени с глоба от 100 паунда, макар че правителството посочи, че няма правомощия да влиза по домовете, освен ако не подозира „сериозна престъпна дейност“.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе