Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Хероин за близо 6 млн. лева задържаха на ГКПП „Лесово“

Хероин за близо 6 млн. лева задържаха на ГКПП „Лесово“

51 кг хероин са задържани на граничния пункт „Лесово“. Дрогата, на стойност между 4 и 6 млн. лева, е открита във влизащ в страната ни автобус с турска регистрация. Той е пътувал по редовната линия Истанбул - Силистра.

Шофьорът - 45-годишен турски гражданин, който е и собственик на превозното средство, е задържан за 72 часа.

Наркотикът е открит, след като автобусът е отклонен за преминаване през рентген, който е показал необичайна плътност под крайните седалки, съобщи Георги Георгиев, главен директор на Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ в Агенция „Митници“:

„Тайникът е изключително добре направен, много професионално. Под последните две седалки, вътре в тайника, в две отделни гнезда, е намерено количеството - 51 килограма, разпределено в 100 пакета от 500 грама“.

По предварителни данни чистотата на наркотика е висока, но предстои да бъде извършена експертиза на наркотичното вещество. Автобусът е иззет.

Срещу шофьора предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Междувременно беше съобщено и за открити днес 35 килограма марихуана в сръбски автобус на граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“. Задържани са двама сръбски граждани.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе