Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Много училища в страната се включиха в благотворителни акции в помощ на пострадалите от наводнения

Много училища в страната се включиха в благотворителни акции в помощ на пострадалите от наводнения

Всички училища в Пазарджик организираха дарителски кутии в днешния първи учебен ден за пострадалите от наводнението райони. За контрола по събирането на средствата и изпращането им по банков път е сформиран инициативен комитет. Кампанията ще продължи до края на седмицата. 

Много букети получиха днес педагозите от Основното училище "Бачо Киро" във Велико Търново въпреки техния призив към родителите и децата да не им купуват букети, а да дарят парите за пострадали от проливните дъждове. 

Учебната година в Хасково започна с набирането на средства за пострадалите от наводнението райони. Със събраните дарения в училище "Иван Рилски" ще бъдат подпомогнати и учениците - бежанци от Харманли.

Няколко училища в област Силистра също се включиха в инициативата "Благотворителност вместо цветя" в полза на децата в районите, засегнати от природни бедствия. Там в класните стаи ще влязат около 11 000 ученици, от тях 930 са първокласници. В областта има само едно закрито училище - в Главинишкото село Листец.

Информацията е на кореспондентите на БНР в Пазарджик, Велико Търново, Хасково и Силистра.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе