Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Финална битка Тръмп - Байдън в ключови щати

Финална битка Тръмп - Байдън в ключови щати

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и опонентът му Джо Байдън с последен шанс за привличане на избиратели в щати, които се очакват да решат победителя на президентските избори във вторник.

Финалният спринт е на фона на рекордно висока избирателна активност на ранното гласуване и предпазливост от страна на фирмите заради опасения от безредици в деня на вота, информира "Ройтерс".

Демократът води на национално ниво на повечето социологически проучвания. Тръмп ще се опита да избегне съдбата на Джордж Буш през 1992 г., когато изгуби битката за преизбиране.

Надпреварата в ключовите щати все още дава шанс на Тръмп да събере необходимите 270 гласа в Избирателната колегия, за да спечели изборите.

74-годишният лидер ще проведе пет митинга в Северна Каролина, Пенсилвания, Уисконсин и Мичиган. Той спечели тези щати срещу Хилари Клинтън през 2016 г..

Рекордни 95 милиона американци са участвали на ранното гласуване, според U.S. Elections Project на Университета на Флорида. Това означава 69% от всички гласували на изборите през 2016 г. и представлява 40% от всички американци, които имат право на глас. Гласуването се провежда под сянката на пандемията от коронавирус.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе