Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Бирата "Будвайзер" става "Америка"

Бирата

Една от най-популярните марки бира в света - "Будвайзер", ще бъде прекръстена на "Америка", съобщиха от пивоварната "Анхойзер-Буш ИнБев".

Промяната е временна и ще продължи от 23 май до президентските избори в САЩ през ноември, за да вдъхнови феновете на бирата да празнуват общите за Америка и "Будвайзер" ценности.

По време на акцията ще бъдат променени кеновете и етикетите на стъклените бутилки със символи като Статуята на свободата, текстове от химна на САЩ и популярни строфи от патриотични песни.

Хилари губи леко в Западна Вирджиния

Фаворитът за номинацията на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън загуби от Бърни Сандърс първичните избори в щата Западна Вирджиния. Резултатът обаче няма да промени хода на битката, защото сенаторът от Върмънт печели 16 делегати срещу 11 за бившата първа дама и продължава да изостава сериозно. Хилари досега е привлякла 2239 делегати, а Сандърс - 1469. За да бъде спечелена номинацията на партията, са необходими 2383. Въпреки това сенаторът обяви, че ще се бори, докато има и най-малък шанс да победи Клинтън.

Единственият останал кандидат за номинацията на Републиканската партия - Доналд Тръмп, спечели гласуванията в Небраска и Западна Вирджиния, тъй като се състезаваше сам. Както се знае, миналата седмица последните му съперници - Тед Круз и Джон Кейсик, хвърлиха бялата кърпа. Милиардерът добави 39 делегати към сметката си и му трябват още 130, за да спечели номинацията.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе