Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

"Билд": Децата на Ердоган се къпят в пари

Децата на турския президент Реджеп Ердоган се къпят в пари, чийто произход е неясен. Това твърди германският в. "Билд" в свой материал.

"Билд" отбелязва, че семейството на турския президент притежава пет вили в Истанбул. Те са собственост на синовете на Ердоган - Ахмет и Билал, и се оценяват на около 6 млн. евро. "Докато техният баща изкарва на година около 50 хиляди евро, децата се къпят в пари. Какъв е техният произход? Официални данни за това няма", пише изданието.

По информация на опозиционния "Джумхуриет" всички, с изключение на най-малката дъщеря на президента, се занимават с бизнес в сфери като козметика, продукти за бързо приготвяне, корабоплаване и бижутерия, пише "Билд". Германският вестник отбелязва, че състоянието на сина на Ердоган - Ахмет, който се занимава с бизнес в областта на морските превози, се оценява на минимум 80 млн. долара. Вестникът отбелязва, че той избягва да се появява дори на семейни тържества и сватби.

Името на малкия син Билал постоянно се появява в медиите във връзка със съмнителни и престъпни сделки, отбелязва "Билд". Вестникът припомня, че той е бил подозиран в даване на подкупи и корупция. Той, заедно с по-голямата си сестра, е бил замесен в корупционен скандал през 2013 г. Билал живее със семейството си в Болоня, Италия, където също водят разследване срещу него по подозрение за пране на пари.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе