Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Силистренската библиотека с инициативата „Да четем заедно „Под игото”

Силистренската библиотека с инициативата „Да четем заедно „Под игото”

„Да четем заедно „Под игото” е инициативата, с която регионалната библиотека „Партений Павлович” в Силистра ще отбележи днес Международния ден на книгата и авторското право. Началото е от 13:30 ч. Очаква се над 200 души да направят най-дългата верига от четящи хора. Инициативата е посветена и на 125-годишнината от публикуването на романа на Иван Вазов, каза библиотекарят Милена Димитрова.
„Поканили сме всички училища и много културни институции. Като фон на събитието сме подготвили една голяма книга, изработена от нас, приличаща на „Под игото“. Ще започнем веригата от библиотеката надолу по площада и се надяваме да стане колкото се може по-дълга. Идеята е да се включат много хора. Да покажем, че винаги ще има родолюбиви, четящи хора, патриоти, горди със своето минало и вярващи в своето бъдеще, които да славят родния си език“, обясни Милена Димитрова.
Най-старите издания на „Под игото”, които притежава силистренската библиотека, както и екземпляри на румънски и руски език, ще бъдат показани в изложба, допълниха организаторите.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе