Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Бежанците се отправиха към Босна и Херцеговина

Бежанците се отправиха към Босна и Херцеговина

Сирийски бежанци пристигат в Босна и Херцеговина със самолети през последните дни. Те кацат с напълно редовни документи на летището в Сараево, включително валидни туристически визи и ваучери за хотели. Веднага след пристигането си мигрантите не се настаняват в хотела, за който са платили, а се отправят към една от съседните държави - Сърбия, съобщава БГНЕС.

Първите десет души пристигнаха във вторник с полет от Истанбул - девет сирийци и един гражданин на Сомалия. Мигрантите са получили редовни визи от посолството на Босна и Херцеговина в Абу Даби, след като са предоставили ваучер от хотел от Сараево. Всички те директно от летището потеглиха към граничния пункт Мали Зворник със съседна Сърбия, съобщи Изет Низам, директор на Дирекцията за чужденци в Министерството по сигурността.

"Те пожелаха да заминат за Сърбия и ние информирахме властите в Сърбия за това", каза още той. От Дирекцията за чужденци в Сараево признават, че има злоупотреби с хотелски ваучери при издаването на босненски визи. "Ние си задаваме въпроса - Кой гарантира, че някъде не съществува някаква печатница за ваучери и писма с покани", каза още Изет Низам. Според него, ако се стигне до затваряне на границата в Хърватия тогава съвсем логично е да се очаква бежанците да потеглят към Босна и Херцеговина.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе