Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

И Берлин скочи срещу ТТИП

И Берлин скочи срещу ТТИП

Германски министър предизвика нови съмнения около осъществяването на спорното споразумение за Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство (ТТИП), като заяви, че САЩ не са готови да направят никакви сериозни отстъпки по него.

Министърът на земеделието Кристиан Шмид разкритикува позицията на САЩ в интервю за сп. "Шпигел". Той заяви, че предложеното към момента споразумение не предвижда никакви значителни отстъпки за германските производители на хранителни продукти и предлага незначителни ползи за автомобилните компании. "Няма да жертваме високите си стандарти за безопасност на храните в замяна на одобрение на европейските автомобилни мигачи", заяви Шмид в интервюто. Британският в. "Индипендънт" разяснява, че цветът на европейските мигачи леко се различава от този на американските, но в САЩ са разрешени и двата вида. С думите си Шмид се опитва да илюстрира колко нищожни са предлаганите към момента отстъпки от страна на САЩ.

Френският президент Франсоа Оланд наскоро също разкритикува САЩ, че не правят никакви отстъпки по преговорите, и заплаши страната му да бойкотира сделката.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе