Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Берлин разреши строежа на "Северен поток-2"

Берлин разреши строежа на

Операторът на проекта "Северен поток-2" получи разрешение за строителството на газопровода в германски териториални води. Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на компанията Nord Stream 2 AG. Одобрено е и прокарването на сухопътната част от тръбата в района на Любмин, близо до Грайфсвалд.

Мениджърът на Nord Stream 2 Йенс Ланге нарече събитието "крайъгълен камък в комплексния процес на одобрението на цялостния проект". През ноември 2017 г. управата на район Щразлунд одобри работата в района на германския континентален шелф. Разрешение за строителството трябва също да бъде издадено и от Федералното управление мореходството и хидрографията, отбелязва РИА Новости.

По график вървят и процедурите за издаване на разрешения в другите четири страни от газопровода "Северен поток - 2": Русия, Финландия, Швеция и Дания. Nord Stream 2 е изпълнила всички изисквания и очаква одобрение на заявките.

Това е ключово решение, което още от сега открива възможност да се започне строителството на най-важния участък на новия морски газопровод "Северен поток - 2" в териториалните води на Германия, коментира шефът на "Газпром" Алексей Милер.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе