Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Берлин аплодира Нешка

Берлин аплодира Нешка

Десетки сънародници аплодираха Нешка Робева в Културния ни институт в Берлин, където изключителната дама беше на гастрол в компанията на кинаджията Владимир Щерянов. Известният режисьор показа в мегаполиса документалния си филм "Легендата", посветен на невероятната треньорка в навечерието на скорошния й юбилей.

"Зрителите станаха на крака и пет минути ръкопляскаха. После се наредиха на опашка за автографи и за да се снимат с Нешка", разказва шефът на Културния институт Панчо Чернев. Робева и Щерянов са отговаряли в продължение на два часа на зрителския въпроси, уточни още някогашният актьор от Младежкия театър.

Филмът може да бъде гледан и в България - в независимите кина в София, Пловдив и Варна.

След прожекцията под тепетата на 16 май от 19 часа в "Лъки" Нешка отново ще приеме овациите на живо. "Легендата" е за българския дух, за двете страни на успеха, за признанието на милиони хора по света, за пътя към създаването на шедьоврите, както в спорта, така и в изкуството", казва Владимир Щерянов. Първата част е посветена на спорта - на 25-те години на "златните момичета". Доста от тях разказват пред камерите весели и тъжни моменти от общата работа - Мария Петрова, Илиана Раева, Лили Игнатова, Анелия Раленкова.

Втората част от лентата започва от момента, в който Нешка отхвърля изгодни световни предложения, за да остане в родината си. За да създаде спектакъла "Два свята" - игран 26 пъти в препълнената зала номер едно на НДК, на Бродуей и къде ли не още. Интересно, че публиката на Бродуей и в Израел реагира точно както в България - съвършено емоционално.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе