Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Белезници за девет данъчни рекетьори (ОБЗОР)

Белезници за девет данъчни рекетьори (ОБЗОР)

Изнудвали фирми за 10 на сто от оборота след проверки

Бивш шеф на данъчното подразделение във Велико Търново, петима шефове на отдели, както и трима данъчни инспектори бяха арестувани днес в зрелищна акция на агенти на ДАНС и МВР. Белезници щракаха около ръцете на общо 9 души, след като полицаи обкръжиха териториалната дирекция на НАП в старопрестолния град.

Те са задържани като членове на организирана престъпна група за изнудване и получаване на подкупи.

Групата действала по изпитана схема - ревизори назначавали проверки на определени фирми за период от 3-4 години назад. След това към ръководството на съответните компании били отправяни предложения за прекратяване на проверката срещу 10 на сто от оборота на фирмата за посочения период.

Операцията е започнала днес в 8,30 ч, секунди след началото на работния ден. Униформени и обвинители претърсили 13 служебни помещения в сградата на НАП-Велико Търново. Освен това техни колеги са направили обиски и на 19 домашни адреса и 8 автомобила, извършени са 9 лични обиски на лица. Открити са множество бележки с написани цифри срещу имената на данъчните служители. По време на разследването са използвани и специални разузнавателни средства, съобщават от спецпрокуратурата.

Задържани са шефовете на отделите "Контрол", "Селекция", "Ревизии", заместник-директор на дирекция "Събиране", както и шефът на отдел "Обжалване".

Днес ще бъдат повдигнати обвинения, а някои от задържаните ще останат за 72 часа в ареста.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе