Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Премиерът в Лондон: АЕЦ "Белене" може да е балкански проект /ВИДЕО/

Премиерът в Лондон: АЕЦ

ВИДЕО ТУК

Дали не бихме могли да помислим за общо финансиране, един балкански проект за електропреносната ни система. Днес ми дойде идея, че това би било чудесно решение за АЕЦ „Белене". Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция с лидерите на страните от Западните Балкани в рамките на Инвестиционния форум, организиран от Европейската банка за възстановяване и развитие в Лондон.

„Електропреносните ни системи биха могли да се свържат", посочи той и допълни, че така би могло да се постигне истинска диверсификация на Балканите. „Имаме 2 платени нови ядрени реактори за 2200 мегавата, платили сме ги и стоят в кашони", коментира Бойко Борисов. „На 1 март сте добре дошли в София. Надявам се да си напишем домашните, да си наложим така схемите, за да привлечем инвеститори", изтъкна премиерът. „Народите ни да могат да се движат и да се опознават", каза още той.

"Решили сме да опитаме да докажем, че можем да бъдем отличници в ЕС, увери Борисов по адрес на бъдещето на Западните Балкани.

„Интересът на всяка една страна в региона е пряко обвързан с този на другите. Когато имаме дори една държава не член на ЕС веднага възниква проблем", коментира той. „Европа е достатъчно спокойна, че балканските страни имат лидери, които не само са изградени, но и са доста силни, доказани и проевропейци, за това нашият регион от най-беден и изостанал да стане на необходимото ниво за ЕС", посочи премиерът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе