Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

„Бела чао“ кънти в цяла Италия

„Бела чао“ кънти в цяла Италия

 

Химнът на комунистическата съпротива в Италия преди 75 години днес звуча от балконите на цяла Италия, докато хората отбелязваха годишнината от края на немската окупация - 25 април 1945 година.

Уличните шествия, които ветераните от войната правят всяка година, сега няма как да се осъществят заради карантината. Затова възрастните хора решиха да отбележат годишнината вкъщи, запяха в 15 часа местно време, а младите подеха песента, изиграла основна роля в освобождението на страната от нацизма, предава Асошиейтед прес. Наскоро пуснаха кавърверсия на песента.

Фотографи на агенцията снимаха 15 бивши партизани на балконите и прозорците им в няколко италиански града. Двама от са се окичили с ордените си, а някои са увили италианското знаме около вратовете си.

 92-годишният Родолфо Лаи, който на 15 години убива германски парашутист с граната, за да защити бягащ италиански офицер, изрази съжаление за анулирането на шествията. "Никога не бихме си представили, че 75 години след съпротивата срещу един видим враг, днес ще се съпротивяваме на невидим враг", каза Лаи от апартамента си в Рим, имайки предвид новия коронавирус.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе