Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Бебе оцеля под руините в Магнитогорск

Бебе оцеля под руините в Магнитогорск

Спасители откриха живо бебе на 11 месеца под руините на срутилия се вчера сутринта блок в Магнитогорск. Губернаторът на Челябинска област Борис Дубровски съобщи, че спасителните екипи чули бебешки плач. Бебето е оцеляло при температура от минус 25 градуса, защото е било в добре завито в креватчето си. Настанено е в реанимацията на местната болница.

Броят на загиналите при частичното срутване след взрив на газ в жилищна сграда в руския град Магнитогорск достигна 8. 35 души са в неизвестност, но търсенето на оцелели беше прекратено заради опасност от срутване на сградата. Вероятността някой от затрупаните обитатели да е жив вече са нищожни заради зверския студ през отминалата нощ. 

Експлозията станала в понеделник сутринта в апартамент на втория етаж. Чул се силен взрив, всичко се разтресло. Ударната вълна била толкова силна, че избила стените и на съседните входове.

В злополучния блок живеят повече от 1100 души. Взривът нанесъл щети на 48 от общо 600 апартамента. Губернаторът Дубровски увери, че всички семейства, останали без подслон, ще получат нови жилища. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе