Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

БЧК помага на пострадалите от наводненията в страната

БЧК помага на пострадалите от наводненията в страната

„БЧК-Разград ще помага на пострадалите от наводнението в Добрич“, каза за Радио Шумен д-р Милена Кехайова, председател на местната червенокръстка организация. „Разговаряхме с колегите във Варна и Добрич. Това, което те помолиха да направим, е при възможност да наберем пакетирана храна за хората в Добрич. „Нужни са още памперси, детски храни, спално бельо, хавлии, санитарни материали и дезинфектанти. Това касае решаването на проблема в Добрич, тъй като във Варна към 19 ч. снощи нямаше такава нужда“, обясни д-р Кехайова.
Помощите се събират в сградата на БЧК в Разград. Доброволци ще набират и пари с 3 касички. Сумите ще бъдат преведени в националната банкова сметка, разкрита от БЧК.

Областната организация на БЧК в Силистра започва да събира трайни хранителни продукти, минерална вода, сечива и инструменти, санитарни препарати и работни облекла за пострадалите от наводненията, съобщиха от червенокръстката организация. В Секретариата на БЧК в крайдунавския град вече е получено първото дарение. „Червенокръстката организация има готовност и за откриване на събирателни пунктове за помощи в общините на Силистренска област. Вече са получени запитвания за това от Тутраканската и Дуловската община“, съобщи директорът на Секретарията на Областната организация на БЧК в Силистра Маргарита Касабова.

Общинската организация на БЧК в Дулово се обърна с призив към жителите на града и общината за набиране на минерална вода, пакетирана храна, почистващи дезинфекционни препарати, гумени ботуши, работни ръкавици, чували, четки, лопати и кофи. Даренията ще се събират в сградата на общината до 26 юни, четвъртък. Помощите ще бъдат предоставени на пострадалите в община Добрич.

Ръкавици, ботуши, миещи и дезинфекциращи препарати са нужни на доброволците, които участват в разчистването на пострадалите от наводненията Варна, Добрич и Велико Търново. Това съобщи за Радио Шумен Пламен Петров – директор на БЧК – Шумен. Даренията се събират в сградата на БЧК в Шумен и ще бъдат транспортирани към засегнатите градове още днес.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе