Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Байдън връща Джон Кери във властта

Байдън връща Джон Кери във властта

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън ще назначи дългогодишния дипломат и служител в сферата на националната сигурност Антъни Блинкън за държавен секретар, заяви днес екипът на Байдън, отговарящ за политически преход, предадоха ДПА и Ройтерс.

Бившият държавен секретар Джон Кери ще бъде специален пратеник на американския президент по въпросите на климата и член на Националния съвет за сигурност.

Байдън планира да върне Съединените щати в Парижкото споразумение за климата, отбелязва ДПА.

Линда Томас-Грийнфийлд ще бъде назначена за постоянен представител на САЩ в ООН, а Аврил Хейнс ще бъде новият директор на националното разузнаване и първата жена на този пост.

58-годишният Антъни Блинкън, който е бил зам.-държавен секретар и заместник на съветника по националната сигурност в администрацията на президента Барак Обама, има тесни връзки с Байдън.

Ако бъде утвърден, той ще е движещата сила в опита на следващата президентска администрация да преструктурира връзките на САЩ с останалата част от света, след четири години, през които президентът Доналд Тръмп поставяше под съмнение дългогодишни съюзи, посочва АП.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе