Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Байдън избра жена за министър на финансите

Байдън избра жена за министър на финансите

Избраният президент на САЩ Джо Байдън номинира бившия председател на Федералния резерв Джанет Йелън за министър на финансите и обяви другите членове на икономическия си екип.

“Джанет Йелън е номинирана за министър на финансите. Ако бъде потвърдена, тя ще бъде първата жена, която ще ръководи министерството на финансите в неговата 231-годишна история”, се казва в изявление на преходния екип на Байдън, цитиран от Франс прес.

Като финансов министър Йелън ще бъде натоварена със задачата да се справи с пандемията от коронавирус, която предизвика хаос в икономиката и стана причина милиони американци да загубят работата си. Именно тези икономически нещастия, които сполетяха най-силната икономика в света през последните месеци наклониха везните в полза на Байдън и костваха втори мандат на Доналд Тръмп.

Джане Йелън също така ще трябва да изпълни и предизборното обещание на Байдън за намаляване на икономическите различия между богатите и средната класа американци и бедните, отбелязва Си Ен Ен.

Сред кандидатите на демократа са Уоли Адеемо като заместник-министър на финансите, Неера Танден като директор на Службата за управление и бюджет и Сесилия Рус, която ще ръководи Съвета на икономическите съветници, каза преходният екип.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе