Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Байдън: Импийчмънт на Тръмп няма да успее

Байдън: Импийчмънт на Тръмп няма да успее

 

Американският президент Джо Байдън се усъмни, че процесът на импийчмънт на предшественика му Доналд Тръмп ще има успех, предава CNN. Новият държавен глава прогнозира, че този импийчмънт няма да събере необходимите гласове от републиканците и няма да успее. Байдън призна, че процесът ще се отрази на разглеждането на неговите номинации за кабинета в Сената, но отбеляза, че би било по-лошо, ако процесът по импийчмънта не се проведе.

Според президента, резултатите от процеса биха били други, ако на Тръмп му е предстояло да работи още, примерно, половин година.

Associated Press вече съобщи, че все повече републиканци се изказват срещу процеса по импийчмънта на Тръмп. За  приемането на резолюцията са необходими гласовете на две трети от горната палата на Конгреса, което е 67 сенатори от 100-те. Това означава, че против Тръмп трябва да гласуват поне 17 републиканци. Агенцията обаче твърди, че бройката им е доста по-малка.

Палатата на представителите вече гласува на 14 януари импийчмънта на Тръмп заради щурма на Капитолия. Демократите мотивират решението си за отстраняване на Тръмп и с желанието си след приключването на процеса Тръмп да не може повече да се явява на президентски избори.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе