Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Барети в потеря след човек на Баретата

Барети в потеря след човек на Баретата

Барети завардиха Ихтиман и околностите му в събота през нощта в издирване на опасен убиец, член на силовите бригади на Златомир Иванов-Баретата. Той бе заловен на тавана на къщата на самотната 74-годишна Надя Пашкурова рано призори вчера.

Прясно напусналият преди 3 месеца затвора 37-годишен Юлиан Зашев се опитал да влезе около 1,50 ч вчера в дискотеката в центъра на Ихтиман. Охранителят обаче видял, че Зашев носи препасан през кръста пистолет, и отказал да го пусне. Тогава Юлиан избеснял и започнал да стреля. Улучил с един куршум в областта на сърцето гарда, след това насочил оръжието и стрелял и в други случайни посетители в дискотеката. Юлиян стрелял и срещу дошлите с 2 патрулки полицаи. След като изпразнил цял пълнител, човекът на Златко Баретата хукнал към жп гарата.

Полицаите тръгнали след него. Преследвали се из междуселските пътища. Юлиян стрелял, а полицаите залягали. Накрая беглецът успял да стигне до село Живково на около 5 км от Ихтиман и се укрил в каре от десетина къщи. На място пристигнали още подкрепления на полицията и заградили района. Били извикани и баретите от СОБТ. Понеже бил въоръжен, униформените изчакали да се съмне и тогава го атакували.

Юлиян лежал в затвора, защото преди десетина години наръгал с нож свой съгражданин от Ихтиман. "Пиперлия човек, ще седне на бара и след малко ще започне да се заяжда - ти защо ме гледаш така...", разказа вчера сервитьорка от ресторанта на "Еър София", в чиято сграда е дискотеката, където стана инцидентът вчера.

От окръжната прокуратура ще поискат 72-часовото му задържане и предстои да му бъде повдигнато обвинение за опит за убийство.

Раненият охранител е настанен в столична болница, направена му е животоспасяваща операция.

Зашев е стар познайник на полицията и има множество криминални регистрации, включително за опит за убийство и телесни повреди. В момента е подсъдим заедно със сочения за наркобос Златомир Иванов - Баретата и още 20 души, от т.нар. групировка Фирмата, обясни главният секретар Светлозар Лазаров. "Доколкото разбирам, е участвал в наказателни бригади за разчистване на наркопазара. Преди няколко месеца е излязъл от затвора", обясни Лазаров.



Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе