Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Престъпна група за скимиране на банкови карти е разбита при спецакция в София

Престъпна група за скимиране на банкови карти е разбита при спецакция в София

Разбита е престъпна група, изработвала инструменти и заготовки за скимиране на дебитни и кредитни карти, съобщават от МВР.

БГНЕС информира, че съвместната операция на  полицаи от Силистра и столичното шесто Районно полицейско управление е проведена на 15 януари в София. Действията са били под ръководството на Окръжната прокуратура-Силистра, съгласувани със Софийската градска прокуратура.

В хода на акцията са арестувани двама мъже - на 44 години и на 50 години, криминално проявени за кражби и осъждани. Полицаите са резкрили работилница, приспособена в апартамент в столичния квартал "Павлово", откъдето са иззети множество технически средства за престъпната дейност- "усти" с четци за информация от карти, поставяни в АТМ устройства, приготвени лайсни за монтаж с микрокамери, отливки за клавиатури, тестови пластики, USB устройства и флаш-памет. Открити са още платки, магнитни ленти, мобилни апарати, SIM-карти, различни по вид и големина батерии, метални и пластмасови пластини, инструменти и компютърни конфигурации.

На двамата задържани при операцията са повдигнати обвинения по чл.246, ал.3 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе